Maria
Littorell

Maria har lång erfarenhet som skådespelare, både inom teater och TV. Hon har arbetat i ett flertal fria grupper, senast Aliasteatern och Teater Luna i Stockholm. På Aliasteatern medverkade hon i fyra uppsättningar, bl.a. gjorde hon huvudrollen som den israeliska kvinnan Yael i dramat Eldslandet.

Maria har, tillsammans med Carina Daune, också skrivit och spelat tre humorföreställningar. I oktober 2019 hade de premiär på sin senaste föreställning, "Service i världsklass", som de nu turnerar med över hela landet.

Maria har medverkar i ett flertal TV-serier.  Hon spelade bl.a. kommunalrådet Agneta Björklund i SVT:s dramaserie "Sjätte dagen" i fyra säsonger. Hon gjorde också rollen som advokat Lisa Sandin-Bergh i "Skilda världar" (TV 4).

Maria har även medverkat som recitatör och berättare i flera olika sammanhang (konserter, gudstjänster, m.m.).

Utöver detta har hon haft flera uppdrag som skådespelare i vården. Hon har bl.a. medverkat i seminarier om patientbemötande på Karolinska sjukhuset och om sexuella trakasserier på S:t Görans sjukhus. Maria har också vid flera tillfällen arbetat som skådespelare i samband med examinationsövningar för blivande läkare.

I april 2019 fick Maria tillsammans med Rune uppdraget att hålla i ett seminarium med rubriken "Hur vill vi ha det på arbetsplatsen?" för personalen i Västermalms församling.