Magnus 
Wetterholm


Magnus är skådespelare, estradör och artist samt konstnärlig ledare av Stadra Teater. Efter utbildning på musiklinjen vid Sundstagymnasiet i Karlstad 1974-1976, Skara Skolscen 1976-1977 och Statens Scenskola i Malmö 1978-1981 har Magnus varit verksam på många teatrar i landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. Under fyra år var Magnus fast knuten till Östgötateaterns ensemble där Magnus spelade allt från teater till musikal. Där fick han även spela Robin Hood i barnteateruppsättningen med samma namn, samt Prinsen i Den lille prinsen. Men barnteaterföreställningarna har därtill varit många fler och på flera olika teatrar.

Som artist och estradör har Magnus tillsammans med musiker skapat och genomfört många sångföreställningar såsom Sånger av Jacques Brel - som med premiären 1981 blev den första Brelföreställningen i Sverige. Magnus har gjort Georges Brassens föreställningar och lanserat österrikaren André Hellers sånger för en svensk publik.

Under flera år hade Magnus Stockholm som bas, men fick i slutet av 1990-talet möjlighet att starta Stadra Teater invid Stadra Gård i Bergslagen. Arbetet med denna scen ledde fram till att bopålarna flyttades till Bergslagen, där Stadra Teater vuxit fram till att ge en mängd välrenommerade uppsättningar. För detta arbete har Magnus fått medalj av kungen, blivit Nerikes Allehandas kulturpristagare, tillika Region Örebro Läns första kulturpristagare, för att bara nämna några av utmärkelserna.

Magnus har fyllt 66 år, bor i ett stort hus i Nora, tycker om hundar, goda filmer och att resa.